TRAGIC. Trei zile de doliu național pentru victimele incendiilor forestiere din Grecia

Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat astăzi doliu național de trei zile pentru victimele incendiilor forestiere din țară, în urma cărora au decedat peste 60 de persoane, transmit agențiile de presă elene, citate de moldpres.md.

"Astăzi, Grecia este doliu și în amintirea victimelor, declarăm doliu național de trei zile", a declarat prim-ministrul elen.

Șeful guvernului a exprimat recunoștință deosebită pompierilor, medicilor, salvatorilor și voluntarilor care luptă cu incendiile și pentru salvarea vieților oamenilor.

"Vreau să subliniez că nimeni nu va rămâne fără ajutorul statului", a mai adăugat acesta.

Tsipras a mulțumit, de asemenea, liderilor străini care și-au oferit ajutorul și au trimis cuvinte de sprijin cetățenilor Greciei.

Anterior, s-a anunțat că numărul morților din cauza incendiile forestiere din suburbiile Atenei a trecut de 60.

În Grecia, de la începutul lunii iulie este caniculă, iar în ultimele zile termometrul a ajuns la 38-40 de grade. Luni, în jurul Atenei a izbucnit mai multe focare (în zona Kineta, 50 km vest de Atena, în estul Aticii și în zona orășelului Kalamos). De asemenea, incendii forestiere mari au fost înregistrate și în alte regiuni ale Greciei - trei focare în Corinthia, peninsula Peloponez, și în apropierea orașului Chania, pe insula Creta, dar acestea nu reprezintă o amenințare pentru localități. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu