TRAGIC! O turistă a fost împușcată din greșeală în Rio de Janeiro de către un polițist

O turistă spaniolă a fost ucisă luni în Rio de Janeiro după ce poliția a deschis focul asupra unui vehicul în care aceasta se afla, a informat presa locală, citată de DPA. 

Femeia, în vârstă de 67 de ani, făcea parte dintr-un grup de turiști care vizita Rocinha, cea mai mare favelă din Rio, oraș în care au avut loc în ultimele două săptămâni schimburi repetate de focuri între poliție și traficanții de droguri.

Poliția a deschis focul asupra vehiculului care transporta turiștii după ce acesta nu a respectat ordinul de oprire, a informat site-ul de știri Band, citându-l pe purtătorul de cuvânt al poliției, Ivan Blaz.

Turista spaniolă a murit după ce a ajuns la spital, iar polițistul care a împușcat-o a fost arestat, a indicat site-ul menționat.

Incidentul a avut loc după un schimb de focuri între un echipaj de poliție aflat în patrulare în Rocinha și niște presupuși traficanți de droguri — în urma căruia doi polițiști au fost răniți.

Un val de violențe a izbucnit în Rocinha din 17 septembrie, rezidenții relatând despre confruntări între bandele de traficanți și între traficanți și polițiști, scrie agerpres.ro

Rocinha, cu o populație de aproximativ 70.000 de locuitori, este populară în rândul turiștilor, interesați să vadă cum trăiesc rezidenții acesteia. La sfârșitul lunii septembrie însă, în urma deteriorării condițiilor de securitate, guvernul a trimis 950 de soldați care au patrulat prin favelă timp de o săptămână.

Lasă un comentariu