TRAGIC! Bărbatul de la Căuşeni, infectat cu rabie, NU A MAI PUTUT FI SALVAT

Embed:

Bărbatul diagnosticat cu rabie, săptămâna trecută, a murit ieri, în spital. Pacientul a fost zgâriat de propriul câine acum două luni. Victima a apelat însă la ajutorul medicilor abia după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Potrivit doctorilor, el putea fi salvat dacă primea tratament antirabic imediat după incident.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani locuia în satul Tănătari, din raionul Căuşeni. A muncit o viață poliţist, iar după ce s-a pensionat s-a angajat paznic la o întreprindere individuală.

Oamenii din sat spun că, la sfârşitul lui august, el a participat la evenimentele organizate în localitate de hramul satului şi nu avea niciun simptom de boală. Peste câteva zile, acesta a acuzat febră.

Câinele nu era vaccinat, iar la câteva zile după incident a murit. Oameniii din sat spun că prima dată aud despre această boală:

"Prima dată aud de asta şi am rămas şocat. – Dar boala rabie a mai fost depistată aici în sat? – Tot prima dată aud. Nu pot să spun de aşa ceva că n-am păţit".

"Au mai fost cazuri în sat când cineva a murit muşcat de câini? – Nu, nu a fost aşa caz. Nu am auzit".

"– Jale mare, băiat tânăr de 39 de ani".

După înregistrarea acestui caz, specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică au identificat focarul și au efectuat măsuri de profilaxie. Primarul satului spune că se va adresa la Ministerul Mediului pentru a rezolva problema cu animalele care poartă acest virus.

"Cu mare regret, sunt foarte multe vulpi, şi pe deal, şi pe teritoriul satului şi pe teritoriul altor sate care poartă virusul acesta de rabie. Şi este necesar de a primi unele măsuri pentru a înlătura consecinţele, care au fost în satul Tănătari", a declarat primarul satului Tănătari, Constantin Berlinschi.

Rabia este o boală infecţioasă, care afectează creierul şi măduva spinării. În prezent, nu există tratament împotriva acestei infecţii. Maladia poate fi însă prevenită prin vaccinare.

Citeşte şi:  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu