TRAGEDII pe drumurile din ţară. Premierul convoacă astăzi Consiliul pentru siguranța rutieră

Embed:

Premierul Maia Sandu convoacă astăzi Consiliul pentru siguranța rutieră unde va fi discutată situația accidentelor din țară. În ultima perioadă, societatea a fost zguduită de mai multe tragedii pe şosele care s-au soldat cu mai mulți oameni morți, printre care și copii.

La începutul săptămânii trecute, o mașină de lux a lovit în plină viteză un troleibuz de pe linia 21. Accidentul a avut loc la intersecția străzilor Alba Iulia şi Onisifor Ghibu din Capitală. Pasagerul din automobil, care nu avea centura cuplată, a murit pe loc, iar șoferița, care era în stare de ebrietate avansată, a fost transportată la spital în stare gravă, iar după o săptămână a murit.

Polițiștii au stabilit că aceasta avea 1,87 promile de alcool în sânge, adică o normă depăşită de peste şase ori decât cea admisă și a intrat în troleibuz cu o viteză de 130 de kilometri la oră.

Impactul a fost atât de puternic, întrucât unii pasageri au fost aruncați cu tot cu ușă: "Eram în spatele troleibuzului, stăteam lângă ușă, iar după ce ne-a lovit am zburat cu tot cu ea".

În urma accidentului, 25 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor.

La doar câteva zile, 21 de oameni, printre care trei copii au ajuns la spital după ce un automobil, care a ieșit pe contrasens, a lovit un microbuz de pe linia Chișinău - Basarabeasca în apropiere de localitatea Fundul Galbenei. O fetiță de cinci luni a murit la câteva ore după accident.

Accidentul a fost într-atât de puternic, încât mai mulți pasageri au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi scoşi de sub fiare. Iar ieri, 20 de persoane au ajuns pe mâna medicilor după ce un microbuz a lovit un automobil. Accidentul s-a produs în satul Cucioaia din raionul Telenești și ar fi fost provocat de şoferul automobilului care a încercat să vireze într-un loc interzis.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu