Tragedie la Vulcănești. Un șofer care a vrut să își schimbe roata la camion, electrocutat mortal

Un șofer care a vrut să își schimbe roata la camion a fost electrocutat mortal. 

Totul s-a întâmplat în luna iulie în orașul Vulcănești, însă cazul a fost făcut public abia acum.

Pentru a scoate roata de rezervă şoferul de 42 de ani, a declanşat mecanismul de ridicare a caroseriei fără a ţine cont de prezența liniei electrice deasupra camionului.

La un moment dat șoferul a observat apariţia arcului electric, victima a încercat să coboare caroseria, însă, în momentul atingerii sale de basculantă, a fost electrocutat mortal.

Un coleg al şoferului implicat în accident care a venit la faţa locului pentru a-l ajuta să înlocuiască roata defectă, devenit între timp martor, a comunicat telefonic despre cele întâmplate Serviciului pentru Situaţii Excepţionale şi Oficiului telefonic al Gas Natural Fenosa.

Imediat după recepţionarea avizului respectiv, LEA-35 kV a fost deconectată şi la locul producerii accidentului s-a deplasat o formaţiune de intervenţie operativă şi o brigadă a Serviciului Linii de tensiune înaltă, pentru clarificarea situaţiei. În urma examinării circumstanţelor s-a stabilit, că accidentul s-a produs în urma nerespectării distanţei admisibile de apropiere de părţile conductoare ale LEA aflate sub tensiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu