TRAGEDIE la mina din Pașcani. Trei muncitori morţi. Procuratura a deschis două dosare penale (FOTO)

Embed:

(UPDATE 10:06) Procuratura Generală, în comun cu Procuratura Criuleni, au deschis două dosare penale, iar o persoană a fost reţinută în cazul tragediei produse la mina din Paşcani, unde au murit trei muncitori.

Cauzele penale au fost deschise pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de efectuarea a exploatărilor miniere.

A fost creat un grup de urmărire penală care investighează toate circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Potrivit informaţiilor, persoana reţinută este un angajat al minei, responsabil de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră.

 

(07:18) Tragedie la o carieră privată din satul Pașcani, din raionul Criuleni. Trei muncitori cu vârstele cuprinse între 33 și 41 de ani au murit, ieri, după ce un perete s-a prăbușit peste ei.

Doi dintre bărbați au murit pe loc, iar al treilea s-a stins în drum la spital.

CITEŞTE ŞI: O carieră de piatră S-A PRĂBUȘIT la Criuleni. Trei oameni au murit (FOTO)

Nimeni nu a văzut cum s-a întâmplat totul, iar lipsa celor trei bărbați a trezit îngrijorarea soțiilor acestora.

"S-a întâmplat în jur de ora 14:00-14:30. Au observat soțiile, acasă. Au sunat și au întrebat cauza de ce nu s-au întors acasă, unde-s... Au ieșit, nu au ieșit? Și atunci deja..."

"La ora 14:00 băieții au murit și la ora 20:00 au sunat soțiile oamenilor la băieți și au spus că nu le-au venit soții acasă."

La locul tragediei au ajuns trei echipe de intervenție. 20 de salvatori şi pompieri au căutat dacă în interior se aflau şi alte victime.

"Salvatori, pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost ridicați pe alertă și angajații Serviciului Situații Excepționale Criuleni, inclusiv salvatori din cadrul Detașamentului Căutare, Salvare Nr.1", a declarat ofițerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu.

La fața locului au ajuns și rudele victimelor. Oamenii sunt revoltați și spun că de vină s-ar face proprietarul carierei unde se extrăgea piatră, întrucât nu ar luat măsurile necesare de securitate.

"La noi nepotul a murit. Doi copii au rămas. Și soția nici nu poate vorbi."

"Inuman, inuman, inuman. Din ceea ce spun băieții, nu au nici căști de protecție, securitatea o trec odată în an. Ce măsuri de protecție au ei acolo? Balustradele, proptelele astea care se pun sunt numai de șagă. Numai ei știu cum lucrau acolo."

Procurorii au pornit o cauză penală, iar circumstanțele urmează a fi stabilite.

"Este vorba de un accident de muncă, care a avut loc în această mină din Pașcani. Detaliile urmează să le stabilim. La moment a fost pornită o cauză penală pe acest caz. A fost creat grupul de urmărire penală, paralel a fost creată și o celulă de criză care gestionează această situație", a declarat adjunctul procurorului general, Igor Popa.

Cei trei bărbați erau locuitori ai satului Măgdăcești, din raionul Criuleni.

CITEŞTE ŞI: Ședință de urgență la Guvern în urma accidentului de la mina din satul Pașcani. Premierul cere investigații și găsirea tuturor responsabililor

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat aseară o ședință de urgenţă la Guvern în urma tragediei produse la o carieră de  piatră din satul Pașcani, raionul Criuleni.

Premierul a dispus ca instituțiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor pentru a le oferi ajutorul necesar.

De asemenea, Pavel Filip a cerut să fie imediat investigat modul în care a fost posibil să se producă un astfel de incident, dar şi cine se face vinovat.

Prim-ministrul a dispus să fie urgent efectuate controale la toate minele din ţară pentru verificarea condițiilor de siguranță a muncitorilor, iar în cazul în care vor fi depistate nereguli, activitatea acestora să fie stopată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu