TRAGEDIE la Drăsliceni: Trei surori au murit intoxicate cu fum

Embed:

(UPDATE 09:27) "Orice părinte trebuie să cunoască că este responsabil de viaţa propriului copil. Autorităţile trebuie să identifice fiecare caz în parte şi să stabilească cauzele neglijenţei. Legea nu funcţionează bine în acest sens. În practica mea nu am avut vreun părinte sancţionat. De obicei, părintele este însuşi pedepsit foarte dur prin pierderea propriului copil", a declarat avocatul Violeta Gaşiţoi.

(UPDATE 09:18) "Sunt şocată de această pierdere de vieţi lipsită de sens. În majoritatea cazurilor sunt identificaţi părinţi iresponsabili. Chiar trebuiau să meargă ambii la izvor, la ora 10 noaptea?" , a menţionat preşedintele CCF Moldova, Liliana Rotaru.

(UPDATE 09:10) "Este un caz tragic. Lăsarea copiilor fără supraveghere până la vârsta de şapte ani se consideră o neglijenţă. Aici este şi vina autorităţilor. Avem părinţi care nu sunt bine pregătiţi", a spus avocatul parlamentar, Tamara Plămădeală.

(UPDATE 09:06) Potrivit ofiţerului de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu, copii aveau vârsta de un an, doi ani şi patru ani. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale. Potrivit informaţiilor preliminare, o plapumă s-ar fi aprins de la soba din domiciliu.

(UPDATE 09:03) Incendiul a izbucnit la 23:13, noaptea trecută. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale. Au fost fetiţe de doi ani, trei ani şi cinci ani. Minorele au fost lăsate nesupravegheate. Când au venit la faţa locului, părinţii au scos fetele din casă, dar a fost prea târziu. Potrivit salvatorilor, soba din casă s-a supraîncălzit, iar fetiţele s-au intoxicat cu fumul emanat. Părinţii spun că au plecat din casă doar cinci minute, pentru a lua apă de la izvor. Vecinii spun că părinţii nu obişnuiau să consume alcool, iar familia era cât de cât fericită", a declarat de la faţa locului reporterul Publika TV, Gabriela Tutunaru.

(08:57) Tragedie în satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Trei surori cu vârsta de până la cinci ani, au murit intoxicate cu fum.

Incendiul a izbucnit în locuinţă noaptea trecută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu