TRAGEDIE la Donduşeni. Un bărbat A MURIT în urma unei explozii puternice

Embed:

O explozie s-a produs într-un apartament din oraşul Donduşeni, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa. Imediat după deflagraţie a izbucnit un incendiu. Proprietarul locuinţei a fost găsit carbonizat, după ce pompierii au stins flăcările. 

Explozia s-a produs ieri dimineaţa într-o clădire cu cinci etaje din Donduşeni. Deflagraţia a fost atât de puternică încât oamenii care erau în preajmă au crezut că este vorba despre un cutremur:

"S-a auzit o bubuitură, m-am trezit, nu ştiam ce se întâmplă. A fost o scurgere de gaze şi o explozie. E foarte tragic, ne este de dorit aşa ceva, suntem atâta lume aici şi nu vrea nimeni să sufere."

"S-a auzit o explozie, am crezut că este vorba despre un cutremur. Ne-am speriat. Când am ieşit afară am văzut că tot drumul era împrăştiat cu cioburi din sticlă. Şi a început să iasă fum pe fereastră."

Salvatorii spun că tragedia s-a produs în urma unei scurgeri de gaze, din cauza unui reşou conectat neautorizat.

"El nu a avut dreptul de a se conecta. A folosit un furtun din cauciuc, care ducea până în camera unde era instalat un reşou. Este un un aparat turcesc. Noi nu permitem utilizarea acestuia, pentru că nu este autorizat", a spus Vladimir Buzilă, Serviciul situații Excepționale Dondușeni. 

Reprezentnaţii furnizorului de gaze din Donduşeni spun că nu au ştiut despre faptul că în apartament era conectat un aparat neautorizat.

"Iarna posibil s-a conectat, dar nu a fost observat de controlor, pentru că se permite o dată pe lună controlorului să intre, dar nu a observat. El furtunul probabil îl ascundea", a spus directorul filialei "Donduşeni-Gaz", Oleg Bernaz. 

Potrivit autorităţilor, pentru conectarea ilegală a unor aparate la reţeaua de gaze pot fi aplicate amenzi de până la 20 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu