TRAGEDIE într-o familie din Străşeni. Un bărbat a murit, iar soţia, viceprimarul localității şi fiul, în comă la spital

Embed:

Tragedie în familia viceprimarului orașului Strășeni. Soțul Elenei Pereu, în vârstă de 50 de ani, a murit după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Femeia şi copilul de 10 ani au fost internaţi în comă profundă în secţia de reanimare. 

Nenorocirea a avut loc în noaptea de joi spre vineri. Fata cuplului a dormit la una dintre bunici, care a şi dat peste cei trei dimineaţa. Tatăl a murit până la sosirea medicilor, în timp ce fiul şi soţia sa erau fără cunoştinţă. Din cauza stratului mare de zăpadă, doctorii l-au dus pe băieţel în braţe până la ambulanţă, după care s-au întors după mama sa. 

"Starea pacienţilor totuşi rămâne extrem de gravă, dar am apelat la asistenţă medicală de urgenţă pe linia AVIASAN Băieţelul a fost transportat cu medicul reanimatolog-pediatru în stare extrem de gravă. Mama este transportată tot în spitalul numărul trei", a spus Olga Cerlei, vicedirectorul Spitalului Raional Străşeni.

Elena Pereu ocupă funcţia de viceprimar a orașului Strășeni din luna decembrie 2017. 

"Situaţia este tragică şi noi trebuie să întreprindem, să ne unim eforturile toţi absolut şi autoritatea publică locală şi medicina şi alte servicii care să facem tot posibilul ca să salvăm măcar a doamnei Elena şi a copilului",spune Valentina Casian, primarul oraşului Străşeni.  

"Foarte activă, energică, bine dispusă. chiar în primele zile a reuşit să capteze tot colectivul. Ne organiza diferite jocuri. Adică foarte uşor a intrat în colectivul nostru, o doamnă foarte pozitivă", a spus Ludmila Croitor, coleg de serviciu.

Vestea i-a şocat şi pe vecini: 

"Chiar am rămas şocată că eu ieri am curăţit omătul şi el a trecut băiatul cu copilul de mână că venea de la grădiniţă şi rădea la mine, ce v-aţi săturat de omăt" 

"- Veneau şi ei la noi şi noi ne duceam la dânşii. - Vă împăcaţi? - Da. "

Potrivit poliţiei, preliminar, intoxicația s-ar fi produs din cauza coşului de evacuare a fumului.

"S-a stabilit că în domiciliul familiei respective lipseşte sistemul de ventilare iar coşul de fum a fost confecţionat totalmente greşit şi contrar regulilor de siguranţă", a spus Vlad Burac, şeful serviciului de presă IGP.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele în care s-a produs nenorocirea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu