Tragedie într-o familie din Sângerei. Fetiţa intoxicată cu paracetamol şi transportată cu elicopterul SMURD în România A DECEDAT

Embed:

Copila de cinci ani, din raionul Sângerei, care s-ar fi intoxicat cu pastile de Paracetamol, a murit. Minora s-a stins duminică la spitalul din Bucureşti, unde a fost transportată cu un elicopter SMURD. Între timp, în presă au apărut acuzaţii grave aduse de rudele minorei la adresa medicilor din Sângerei.

Aceştia susţin că starea fetei s-a agravat din cauza neglijenţei angajaţilor spitalului raional unde copila a ajuns, lunea trecută, cu febră mare.

Potrivit lor, timp de două zile, mama i-ar fi dat copilei cinci pastile de Paracetamol ca să-i scadă temperatura, dar fără succes. Apropiaţii le-au mai spus jurnaliştilor că pacienta s-ar fi simţit mai bine a doua zi după internare. Miercurea trecută, însă, starea micuţei s-ar fi agravat, iar medicii i-ar fi spus mamei că fiica ei este bolnavă şi doarme.

Mai mult, medicii ar fi refuzat transferarea pacientei în Capitală la solicitarea rudelor. Deşi părinţii micuţei nu au depus nicio plângere în acest sens, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au autosesizat şi au pornit o anchetă.

"Ministerul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale a abilitat Institutul Mamei şi Copilului pentru a examina toată asistenţa medicală acordată fetiței de la prima adresare în cadrul spitalului raional Sîngerei", a spus Cristina Stratulat, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătăţii.

Fetiţa a fost transportată, vinerea trecută, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Două zile mai devreme, pentru viaţa ei au luptat medicii de la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală, după ce a fost adusă în stare gravă de la spitalele din Bălţi şi Sângerei. Atunci, doctorii din Chişinău au declarat că părinţii fetei le-au spus că, în data de 15 iulie, fiica lor a înghiţit mai multe pastile de Paracetamol.

Incidentul a avut loc la domiciliul victimei în timp ce se afla fără supravegherea adulţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu