TRAGEDIE într-o familie din Orhei! Şi-au găsit casa MISTUITĂ DE FLĂCĂRI în ziua alegerilor

Embed:

Au mers să voteze, iar când au revenit acasă, şi-au găsit locuinţa mistuită de flăcări. Este tragedia unei familii cu trei copii, din satul Noroceni, raionul Orhei.

Focul a izbucnit ca din senin şi casa a ars din temelii în doar câteva minute. Părinţii spun că şi-au luat copiii cu ei la votare pe ultima sută de metri. Asta i-a şi salvat.

Acum, familia se înghesuie în casa bunicilor şi speră la o minune.

"Am deschis uşa, totul era întuneric, nu se vedea nimic. Cel mai tare ardea aici în camera aceasta. Am spart geamul din vale şi am văzut flăcările aici ardea totul. Nu am putut scoate nimic nici o haină, nimic nimic. Am rămas desculţă şi fără nici o haină", a spus Claudia Coropca. 

"Banii şi documentele au ars. Toată munca pe care am făcut-o de când trăim tot a ars", a spus Aureliu Coropcă. 

Asta este tot ce a mai rămas din casa construită timp de o viaţă. Printre ruine vedem hainele arse ale copiilor, rămăşiţe din calculatorul la care îşi făceau temele, mai departe vedem câte ceva din vesela care nu mai poate fi folosită şi o fotografie pârlită, care aminteşte de o perioadă mai frumoasă din viaţa familiei. Acum, proprietarii au rămas doar cu hainele de pe ei, cu care au mers duminică la alegeri.

Soţii spun că abia în această toamnă au încheiat reparaţia în odăile copiilor. Însă focul a fost necruţător. Acum, cei mici stau la bunici, unde se înghesuie într-o odaie de doar zece metri pătraţi.

"Cel mai tare plânge copilul cel mai mic, avea aici patul ei şi plânge după el. -Ce spune?- Mami unde este pătucul meu şi căsuţa mea, eu vreau la căsuţa mea, nu vreau la bunica", mărturiseşte Claudia Coropca.

Fata cea mai mare, Ana Eliza, are o singură dorinţă.

Bunica copiilor spune că o minune s-a întâmplat atunci când micuţii au ieşit împreună cu părinţii din casă.

Şi vecinii îşi amintesc că au fost neputicioşi în faţa flăcărilor.

Colegii, dar şi oamenii din localitate s-au mobilizat şi adună haine şi lucruri necesare pentru familia Corobcă.

"Acum trebuie să începem totul din nou. Bani nu avem, sper să ne ajute lumea", a spus Aureliu Corobcă. 

Potrivit ofiţerului de presă din cadrul Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, incendiul a izbucnit din cauza nerespectării regulilor de exploatare a coşului de fum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu