TRAGEDIE ÎNGROZITOARE: O tânără de 21 de ani a murit sufocată, după ce a fost închisă într-un ţarc pentru vite

În secolul 21, un ritual din epoca de piatră din Nepal, a luat viaţa unei tinere de doar 21 de ani. Aceasta a fost închisă într-o colibă specială, care nu are uşi şi nici măcar gaură de aerisire, şi care deseori serveşte drept ţarc pentru vite. Fata a făcut aici focul şi a murit sufocată cu fum.

Ritualul Chhaupadi, care începe de la premisa că, în timpul ciclului menstrual, femeia ar fi posedată de spiritele rele, datează încă din perioada antică. În acest răstimp, femeia trebuie să fie închisă într-o încăpere izolată.

Chiar și în secolul 21, tinerele din Nepal continuă să fie supuse acestui obicei umilitor:

"Sunt nevoită să dorm în acest țarc pentru vite când mi se începe ciclul menstrual. Nu am voie să mă duc la bucătărie sau în templu și nu pot să ating pe nimeni. În religia noastră, femeile sunt considerate impure".

"La început nu mă puteam obișnui cu acest ritual, dar trebuie să-l respectăm, altfel putem atrage asupra noastră mânia zeilor".

Corpul tinerei a fost găsit de soacra sa, care a venit să îi aducă mâncare. Autoritățile și activiștii sociali nepalezi încearcă să dezrădăcineze acest obicei, care a dus deja la moartea mai multor tinere, însă populația locală este încă reticentă.

Poliția nepaleză a deschis un dosar penal, iar cei care se fac vinovați de moartea femeiei riscă până la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu