TRAGEDIE ÎN THAILANDA. Un scafandru implicat în operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peşteră A MURIT

Embed:

Tragedie în Thailanda. Un scafandru voluntar implicat în operaţiunile de salvare a copiilor blocaţi într-o peşteră inundată a murit. Acesta se întorcea de la copiii aflaţi în interior, cărora le dusese provizii şi oxigen. Ancheta a stabilit că tragedia s-a produs deoarece scafandrul nu a avut suficient oxigen în rezervor pentru a-i ajunge până la ieşirea din peşteră.  

Echipele de intervenţie folosesc pompe pentru a scoate o parte din cantitatea enormă de apă, astfel încât nivelul să scadă pentru a permite celor blocaţi să iasă. Asta nu se va întâmpla însă prea curând, pentru că aceștia sunt prea slăbiți pentru a putea străbate cu echipamentul de scafandru o distanță atât de lungă. 

Copiii se află în peșteră deja de 14 zile, iar medicii spun că acest lucru le afectează sănătatea pe zi ce trece. În primul rând sunt afectați plămânii. Calitatea proastă a aerului din peșteră poate provoca boli grave la nivelul aparatului respirator. 

Având în vedere că acești copii au fost găsiți abia după nouă zile de la dispariție, lipsa hranei le-a afectat și sistemul digestiv. Deși ei au pierdut din greutate, nu este recomandat să mănânce prea mult, pentru că ar putea să sufere un atac de cord sau insuficiență pluriorganică.

Din cauza lipsei luminii solare, pielea copiilor ar putea suferi de hipopigmentare o diminuare a colorației normale a suprafeței pieloase. Totodată, din cauza umidității din peșteră - pielea copiilor ar putea fi contaminată cu diferite infecții. 

Salvatorii estimează că va mai trece ceva timp până când aceștia vor fi scoși din peșteră. Și salvarea lor prezintă riscuri, deoarece când vor ieși la suprafață,  aceștia ar putea suferi arsuri retiniene, ceea ce le-ar afecta grav ochii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu