Tragedie în satul Alexăndreni. Doi copii au murit după ce au căzut într-un rezervor de apă

Embed:

Durere fără margini într-o familie din satul Heciul Nou, raionul Sângerei. O fetiţă de şapte ani şi fratele ei de 12 ani au murit înecaţi în bazinul unei foste staţii de epurare, lăsate de izbelişte. Tragedia s-a produs sub privirile mamei, care nu şi-a putut salva copiii.

Cei doi fraţi s-au băgat în apă până la brâu, iar femeia îi urmărea de la distanţă. La un moment dat, însă, copiii s-au scufundat brusc. Speriată, femeia a alergat după ajutor în sat, iar după ceva timp, la faţa locului au intervenit salvatorii, care au recuperat corpurile neînsufleţite de la o adâncime de cinci metri.

Fetiţa urma să plece în clasa întâi, iar băiatul în clasa a şasea şi erau unicii copii
în familie. Tatăl lor spune că nu îi venea să creadă când a aflat despre tragedie.

"A venit un băieţel şi ne-a spus că iată a murit, s-au înecat doi copii, copii mei. Nu se poate acolo de scăldat, nu ştiu, nu am fost acolo, nu pot să spun nimic", a spus Serghei Chironda, tatăl copiilor.

După incident, mama copiilor a fost dusă la spitalul de psihiatrie din Bălţi. Potrivit rudelor, femeia nu a avut nevoie anterior de consultaţii psihologice.

Azi, a revenit acasă pentru a se pregăti de înmormântarea micuţilor. Bunicul acestora spune că îi ajută pe părinţii îndureraţi
cu ce poate.

"Copii sunt la mine, eu i-am adus azi la mine şi eu îi îngrop şi eu tot le fac", a spus Victor Chironda, bunicul copiilor.

Rudele, dar şi oamenii din sat au doar cuvinte de laudă despre ce doi fraţi şi spun că sunt îngroziţi de cele întâmplate.

"Cuminţi copii, tare cuminţi şi nu aş spune că au fost educaţi rău. Ne-a şocat, sufletul ne doare, nici nu se discută aşa ceva."

"Băieţelul frecventa biserica în toată duminica, nu că aşa să treacă vreo 3-4 şi să vină, în toată duminica era şi era ascultător. Nu îmi pot veni în fire, doi copii de la mamă să-i iei.. tragedie tare mare."

"Băiatul era într-o clasă şi tare frumos se purta la şcoală. Asta-i tragedie tare mare."

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu