TRAGEDIE în raionul Făleşti! Un băiat s-a înecat într-un lac din satul Glinjeni

Un băiat în vârstă de 14 ani s-a înecat ieri într-un lac din preajma satului Glinjeni, raionul Făleşti. Tragedia s-a produs în prezenţa a doi prieteni de-ai adolescentului.  Salvatorii au găsit corpul neînsufleţit al băiatului abia după aproape patru ore de căutări.  

Cu cinci ore înainte de tragedie, băiatul a plecat la o petrecere organizată cu prilejul zilei de naştere a unui prieten. El nu şi-a anunţat însă părinţii ca va merge la scăldat.

"El se mai ducea, dar aşa unde era apa mai mică, spăla calul. Era atent, nu m-am aşteptat că o să facă una ca asta. Toată vremea îşi cerea voie, eu i-am spus că la iaz nu se poate, şi el mi-a răspuns bine.  El la noi mai mult juca fotbal şi cu muzica se ocupa", a spus mama băiatului, Aliona Taureanu.

Vestea despre moartea adolescentului i-a şocat pe localnici. 

Băiatul s-a înecat la câteva minute după ce a sărit în apă. Prietenii au încercat să-l salveze, dar fără nici un rezultat. Scafandrii au avut nevoie de aproape patru ore pentru a scoate corpul neînsufleţit al minorului din lac.

"Serviciul protecţie civilă îndeamnă părinţii să nu lase copiii fără supraveghere la bazinele acvatice. Să se scalde doar în locuri autorizate", a declarat ofițerul de presă al Direcției Nord a DSE. 

11 oameni s-au înecat de la începutul sezonului estival. Patru dintre aceştia erau copii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu