TRAGEDIE în Pakistan. Cel puțin 27 de morți și 50 de răniți, după ce un autobuz cu pelerini s-a prăbuşit într-un defileu

Cel puțin 27 de persoane și-au pierdut viața și alte circa 50 au fost rănite după ce un autobuz care transporta pelerini la un eveniment religios s-a prăbușit într-un defileu în Pakistan, au anunțat joi poliția și serviciile de salvare, relatează agenția dpa, potrivit Agerpres.ro.

Accidentul a avut loc miercuri seara în districtul Chakwal, în apropiere de capitala țării, Islamabad, a afirmat șeful poliției locale Mohamed Afzal. În opina sa, la originea tragediei s-ar afla smogul dens care a redus vizibilitatea pe șoselele din Pakistan.

Un oficial al serviciilor de salvare, Khurram Manzoor, a precizat că răniții au fost internați în spitalele din apropierea orașului Rawalpindi.

Potrivit statisticilor guvernamentale, șoselele proaste, vehiculele întreținute necorespunzător și reglementările sub standarde privind siguranța traficului sunt la originea a peste 5.000 de morți în Pakistan în fiecare an.

În iunie anul acesta, un tanc petrolier răsturnat în estul Pakistanului și care ulterior a explodat, când în jurul lui s-au adunat localnici pentru a strânge combustibil, a provocat moartea a circa 200 de persoane, fiind cel mai grav accident din istoria Pakistanului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu