Tragedie în Irak: Zeci oameni au murit după scufundarea unui feribot în apele râului Tigru

Cel puțin 55 de persoane au murit după ce feribotul în care se aflau s-a scufundat în râul Tigru, din orașul irakian Mosul. Ministerul Sănătății al Irakului a declarat că 33 de femei, 12 copii și 10 bărbați au murit, potrivit postului de televiziune irakian de stat.

Majoritatea pasagerilor care se aflau la bordul feribotului nu au putut înota, a anunțat șeful agenției de Apărare Civilă din Mosul, notează BBC.

Echipele de salvare lucrează pentru salvarea oamenilor care se aflau la bordul feribotului pe râul Tigru în apropierea unei zone turistice. La bordul feribotului se aflau aproximativ 200 de persoane care sărbătoreau Anul Nou kurd şi sosirea primăverii. 

Autoritățile au anunțat că au dat un avertisment cu privire la creșterea nivelului apei după ce au fost deschise porțile barajului Mosul, dar operatorul de navă a ignorat avertismentul.

Nava se afla pe drum spre insula Umm Rabaen, o zonă turistică aflată la aproximativ 4 km în amonte. Presa locală a făcut apel la localnicii care se află în apropiere să vină să ajute la operațiunile de salvare, scrie libertatea.ro


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu