TRAGEDIE în Alpii francezi! Cinci militari, membri ai Legiunii străine, au murit în urma unei avalanșe

Cinci militari, membri ai prestigioasei Legiuni străine franceze, au murit luni după-amiază și șase au fost răniți într-o avalanșă din Alpii francezi, în timp ce se antrenau în afara pistei, scrie ziare.com.

Un număr de 11 schiori au fost luați de avalanșă dintr-un grup de circa 50 de militari, în jurul orei 13:50, la circa 2.000 de metri altitudine, la Valfrejus.

Toți erau membri ai Legiunii străine din Regimentul 2 de geniu (2e REG).

În afara celor cinci decedați, șase militari au fost răniți. Doi dintre ei se află în stare de hipotermie, unul din ei fiind spitalizat la Grenoble, un caz de urgență maximă, potrivit AFP. Alți patru militari au fost răniți ușor.

Trei elicoptere au fost angajate în căutări, conduse de unități ale poliției specializate în salvări montane. Cinci polițiști care aveau cu ei câini au fost și ei implicați în căutări, fiind deplasați și trei medici la fața locului.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, se va deplasa marți dimineața la fața locului.

Miercuri, o avalanșă a provocat moartea a doi liceeni de 16 ani și a unui schior ucrainean de 56 de ani pe o pistă închisă din stațiunea Deux Alpes, situată tot în Alpii francezi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu