TRAGEDIE FEROVIARĂ în Ankara. Şapte oameni au murit, iar 46 au fost răniţi

Embed:

(actualizare 09:56) Autoritățile au anunțat un nou bilanț: 7 oameni au murit şi 46 au fost răniţi. Tragedia a avut loc într-o gară de la periferia oraşului. Garnitura, care făcea legătura între capitala turcă şi oraşul Konya, a lovit o locomotivă care mergea singură pe aceeaşi linie.

Din cauza impactului, două dintre vagoanele trenului de mare viteză au intrat într-o pasarelă pietonală, iar altele au sărit de pe şine, scrie Digi24.ro.

Locomotiva lovită nu trebuia să fie pe acea linie, a spus ministrul turc al Transporturilor, citat de presa locală. Turcia are peste 700 de kilometri de cale ferată de mare viteză.

(08:10) Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 43 au fost rănite, joi, la Ankara, în coliziunea dintre un tren de mare viteză şi un tren local, a anunţat guvernatorul Vasip Sahin, relatează Reuters.

Echipele de salvare se află la fața locului și continuă căutările pentru posibile victime.

Conform informațiilor apărute în presa turcă, două trenuri de mare viteză s-au ciocnit joi dimineață, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora Moldovei).

Unul dintre trenurile implicate în incident urma să plece din Ankara spre orașul Konya, situat în vestul Turciei.

Din primele informații, accidentul s-a produs din cauza ninsorii.

Guvernatorul Vasip Sahin a declarat joi dimineață că în accident au fost implicate un tren de mare viteză și o locomotivă care executa verificări ale șinelor de cale ferată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu