TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI la Leova. Trei persoane, printre care şi un copil de 10 ani au ars de vii în propria casă

Embed:

Un băieţel de nouă ani, mama acestuia şi bunicul său au pierit într-un incendiu produs noaptea trecută, în satul Tomai, raionul Leova. Din informaţiile preliminare, focul ar fi pornit de la soba defectă.

În curtea unde s-a produs nenorocirea sunt două case. Potrivit sătenilor, iarna, cei trei membri ai familiei, locuiau doar în una.

Cel care a alertat pompierii este chiar primarul satului, care locuieşte în apropierea gospodăriei unde a avut loc tragedia. Valeriu Boiștean povesteşte că a auzit zgomote puternice de la trosnitul foilor de ardezie.

"Am venit aici cu soţia împreună. Aici era straşnic. Ardea tot şi înăuntru. Uşa era aruncată, geamurile aruncate. Probabil de la mult fum au izbucnit. În casă nu am putut intra", a spus primarul satului Tomai raionul Leova, Valeriu Boiștean.

Potrivit vecinilor, familia trăia modest. Femeia avea 45 de ani, era divorţată, şi avea grijă de tatăl său în vârstă de 77 de ani, care era imobilizat la pat. Băiatul frecventa şcoala.

" Aici trăim de mulţi ani, a crescut de mică împreună cu băieţii mei. Lucra cât lucra şi pe urmă tot ducea dea râpa. "Avea un băieţel măricel, atât de deştept, îndrăzneţ. Păcat de băieţel.

"Eu sunt femeie bătrână, şi ea câteodată îmi aducea şi căldarea cu apă până la poartă. Zicea că vrea să iasă la lucru, dar tăticul este bolnav şi îi trebuie pampers. Băieţelul liniştit, clasa a III-a. Mereu când te întâlnea spunea bună ziua."

Salvatorilor au mai multe versiuni privind cauza producerii incendiului.

"Au fost precăutate câteva versiuni, scurt circuit, exploatarea necorespunzătoare a sobei şi o altă versiune fumatul în interiorul casei. Urmează să se stabilească la fix cauza incendiului", a spus şeful secţiei pentru Situaţii Excepţionale din Leova, Dinu Păscăluță.

De la începutul anului, în ţară au avut loc 168 de incendii, în urma cărora au murit 29 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu