Tragedie aviatică în Nepal. Un avion cu 78 de persoane s-a prăbuşit (FOTO)

Un avion de pasageri s-a prăbuşit, luni, în apropierea aeroportului din Kathmandu, Nepal, după ce a raportat probleme în momentul aterizării, relatează site-ul publicaţiei Express.

Potrivit informaţiilor preliminare, 78 de pasageri se aflau la bordul aeronavei care venea de la Dhaka, capitala statului Bangladesh, scrie Mediafax.ro.

Potrivit primelor informații, avionul a luat foc după ce a ieșit de pe pistă și s-a oprit pe un teren de fotbal de lângă aerport.

UPDATE 15:15 Cel puțin 40 de persoane au murit, iar alte 23 sunt rănite, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit pe aeroport. Este cel mai grav incident aviatic din Nepal, din ultimii ani, scrie digi24.ro.

Oficialii au declarat că la bord se aflau 7 de persoane. Echipajele de salvare au stins flăcările care au cuprins avionul la impact și au tăiat epava pentru a scoate oamenii afară.

"31 de oameni morți la fața locului și alți nouă au murit la spital, în Kathmandu", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Cauza prăbușirii aeronavei nu este cunoscută încă, însă autoritățile aeroportului au declarat că avionul pierduse controlul la aterizare. Martorii oculari spun că aparatul de zbor s-a prăbușit la a doua încercare de aterizare.

Avionul aparținea companiei din Banghladesh US-Bangla și a ieșit de pe pistă la aterizarea pe aeroport, apoi a izbucnit în flăcări. Mai mulți pompieri au fost detașați la fața locului, pentru a stinge incendiul și a salva cei aproximativ 67 de pasageri aflați la bord.

Nu se știe deocamdată dacă există victime printre pasagerii sau membrii echipajului aflați la bordul avionului, dar echipajele de intervenție au reușit să salveze până acum 18 persoane.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu