Tragedia la mina din Paşcani. Trei suspecţi vor compărea în faţa judecătorilor

Embed:

Preşedintele Cooperativei de Producţie "Orizont Extragere" din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subteran de muncă din cadrul aceleiaşi cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane.

CITEŞTE ŞI: TRAGEDIA DIN MINA DIN PAȘCANI. Când a fost anunțată dispariția minerilor

CITEŞTE ŞI: TRAGEDIE la mina din Pașcani. Trei muncitori morţi. Procuratura a deschis două dosare penale (FOTO)

Tragedia a avut loc pe 20 noiembrie 2017, în mina de calcar pentru tăierea blocurilor mici a zăcămintelor "Cricova II, sectorul "Scurta", stratul "80" amplasat la 2,5 km spre nord-vest de satul Paşcani, raionul Criuleni.

În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de aproximativ 90 metri pătraţi, provocând decesul a trei angajaţi.

Pentru asigurarea prejudiciului material şi moral cauzat prin infracţiune, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri imobile şi mobile, inclusiv: un teren, un apartament şi trei automobile – toate aparţinînd inculpaţilor.

CITEŞTE ŞI: Lacrimi și durere. Muncitorii care și-au pierdut viața în mina de la Pașcani, PETRECUȚI PE ULTIMUL DRUM

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina, încheînd cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În prezent, cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă de la 3 pînă la 10 ani închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu