Tragedia feroviară din Spania s-a produs din cauza vitezei excesive, potrivit unor surse oficiale

Embed:

Spania trăieşte cea mai mare tragedie feroviară din ultimii 40 de ani. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional şi şapte zile de doliu în regiunea Galicia. În timp ce operaţiunile de identificare a morţilor sunt în plină desfăşurare, 95 de răniţi continuă să fie internaţi în spital. Printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni.

Potrivit unor surse oficiale din Spania, tragedia feroviară s-a produs din cauza vitezei excesive. Trenul express, pornit de la Madrid, cu destinaţia finală- oraşul Ferrol, se deplasa cu 190 de km la oră, dublu decât limita admisibilă, atunci când a intrat într-o curbă periculoasă.

Toate cele 13 vagoane au deraiat înainte de a intra în staţia din Santiago de Compostela. Ancheta urmează să stabilească dacă accidentul a fost provocat de o eroare umană sau o defecţiune tehnică. Autorităţile spaniole au iniţiat o urmărire penală pe numele mecanicului trenului.

Premierul Mariano Rajoy, care s-a născut în Santiago de Compostela, a vizitat locul accidentului şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Tragedia s-a produs înaintea sărbătorii Sfântului Santiago, patronul locuitorilor regiunii Galicia. Toate ceremoniile care urmau să se desfăşoare cu ocazia sărbătorii au fost anulate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu