TRAGEDIA de la Verejeni. 30 de zile de arest pentru tatăl adolescentului care şi-a împuşcat mortal prietenul în timp ce se jucau

Embed:

Tatăl adolescentului, de 14 ani, din satul Verejeni, raionul Teleneşti, care şi-a împuşcat mortal prietenul în timp ce se jucau, va fi cercetat penal, în continuare, în izolator. Curtea de Apel Chişinău a admis recursul procurorilor, care au contestat decizia instanţei raionale, prin care acesta a fost eliberat şi obligat să nu părăsească ţara. Învinuitul a fost luat sub straja din sala de judecată.

Înainte de-şi afla verdictul, învinuitul a declarat presei că-şi recunoaşte vinovăţia şi anume că nu şi-a păstrat arma de vânătoare într-un loc sigur.

"Am lăsat-o pe pat că eu sunt vânător legal şi deoarece zic să o iau la lucru şi să mă duc la vânătoare şi ne-am adus aminte că trebuie să începem pescuitul şi din fugă am urcat în maşină, iar arma a rămas pe pat", a spus învinuitul Vasile Cazacu.

Anterior, el, însă a declarat altceva echipei noastre de filmare.

" - Arma, unde o păstraţi? - În safeu şi am pus cheile acolo sus lângă safeu. Cum s-au suit, cum au luat, nu am idee", a spus anterior Vasile Cazacu.

Bărbatul mai spune că era la serviciu în momentul tragediei despre care a aflat a doua zi dimineaţa de la ginerele său. Iar după nenorocire, acesta afirmă că nu a mai reuşit să discute cu fiul său, care se află împreună cu mama sa, venită de urgenţă din Italia, unde se afla la muncă.

În timp ce apărarea susţine că mandatul de arestare nu este necesar pentru infracţiunea de care este învinuit clientul său, procurorii declară contrariul.

"Articolul 176 prevede expres că persoanele, care au săvârşit infracţiuni uşoare sau mai puţin grave, cea mai mare parte nu se aplică arestul. Arestul este o măsură preventivă excepţională", a spus avocatul Gheorghe Ursan.

"Sunt riscuri că ar putea să se ascundă, să împedice la stabilirea adevărului, tulburările, care au avut loc în satul Verejeni", a spus procurorul raionului Teleneşti, Petru Zmuncilă.

Procurorii verifică dacă bărbatul şi-a ajutat fiul să muşamelizeze urmele infracţiunii. Probele adunate până acum de oamenii legii arată ca suspectul, de 14 ani, a încercat sa ascundă urmele crimei: a aruncat cartușul.

"A fost găsit în grădină la un vecin", a spus procurorul raionului Teleneşti, Petru Zmuncilă.

Iar corpul neînsufleţit al copilului l-a aruncat în puţ şi nu l-a scăpat în timp ce îl spala de sânge, aşa cum a declarat forțelor de ordine.

Cadavrul băiatului, de şase ani, a fost găsit a doua zi în fântână, după ce a plecat să se joace la amicul său şi nu s-a mai întors. Adolescentul, suspectat de omor din imprudenţă, este cercetat în libertate.

Citeşte şi: A fost împuşcat! DETALII CUTREMURĂTOARE în cazul minorului găsit mort într-o fântână din Verejeni (IMAGINI DRAMATICE)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu