TRAGEDIA de la Smolensk: ERORI GRAVE descoperite în documentația medico-legală întocmită de experții ruși

Documentația privind examinarea medico-legală a corpurilor victimelor catastrofei de la Smolensk conține erori în proporție de 90%, a declarat adjunctul procurorului general al Poloniei, Marek Pasonek, potrivit Ukrinform.

"Experții legiști care au lucrat la exhumări au constatat erori în 90% din documentele transmise din Rusia", a afirmat Pasonek.

El a adăugat că aceste constatări explică decizia procurorului general de a exhuma corpurile tuturor victimelor tragediei aviatice.

Pasonek a informat că Varșovia a cerut Moscovei sa-i interogheze pe experții legiști ruși care au lucrat la investigarea dezastrului aviatic de la Smolensk, dar că Rusia a refuzat cererea polonezilor.

Potrivit procurorului, până la sfârșitul acestui an, va fi efectuata deshumarea a 10 victime, începând cu cuplul prezidențial Kaczynski.

Pasonek a subliniat faptul că ancheta nu exclude niciuna dintre versiunile privind cauzele dezastrului, inclusiv cea a unui atentat. Cu toate acestea, detectarea explozivilor pe corpurile celor morți nu va fi o prioritate.

Totodata, procurorul Krzysztof Schwartz a declarat că partea poloneză vrea să inventarieze resturile avionului Tu-154 prabusit la Smolensk, dar partea rusă refuză să le transmita polonezilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu