TRAGEDIA DE LA Otaci. Guvernul a alocat peste 8 milioane 800 de mii de lei

Embed:

După ce a amânat de patru ori luarea unei decizii, Guvernul a anunţat ce despăgubiri vor fi oferite oamenilor care au rămas pe drumuri, după prăbuşirea blocului de la Otaci.

Executivul a votat alocarea a peste 8 milioane 800 de mii de lei, bani de care vor beneficia doar 35 familii, deoarece un apartament aparţinea statului.

Din suma totală, peste 6 milioane de lei sunt pentru cumpărarea de noi locuinţe, iar restul, pentru produse de primă necesitate. Cea mai mică despăgubire pentru un apartament este de aproape 153 de mii de lei, iar cea mai mare de 320 de mii de lei. Pe lângă asta, oamenii vor primi 51 de mii de lei pentru a-şi cumpăra lucruri de primă necesitate.

"Pentru alocarea mijloacelor financiare stipulate în proiectul actului normativ au fost prezentat raportul de evaluare al proprietăţii imobiliare din blocul locativ elaborat de către Agenţia pentru Servicii Publice, departamentul CADASTRU şi aprobat de către comisia de evaluare a prejudiciilor cauzate de prăbuşirea acestui bloc locativ."

Primarul oraşului Otaci, Vasile Traghira, spune că la ultima întâlnire, reprezentanţii Guvernului le-au promis că vor aloca suma maximă posibilă.

"Sigur că oamenii nu sunt de acord. Preţurile la apartamente au crescut de trei ori, după tragedie. Un apartament cu trei camere ajunge să costă şi 25 de mii de euro", a spus VASILE TRAGHIRA, primarul oraşului Otaci.

De mai bine de o lună, 46 de oameni, printre care 11 copii, au rămas sub cerul liber. În 19 iunie, o scară cu 18 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a făcut una cu pământul, dar tot blocul cu 36 de apartamente a fost afectat. Din fericire, toţi locatarii au fost evacuaţi la timp şi nu s-au înregistrat victime. Guvernul a oferit despăgubiri doar pentru 35 de familii, pentru că un apartament nu era privatizat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu