TRAGEDIA de la Hînceşti. Poliţia are două versiuni privind moartea celor trei tineri. DETALII NOI despre victime

Embed:

Apar primele ipoteze în cazul şocant de la Hânceşti, unde trei prieteni, doi băieţi şi o fată au fost găsiţi aseară morţi într-o casă. Oamenii legii spun că victimele au decedat din cauza intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută. Rudele unuia dintre bărbaţi spun că ar fi vorba de monoxidul de carbon emanat de centrala termică instalată acum 2 luni.

"Au fost depistate cadavrele a trei tineri, doi bărbaţi cu vârsta de 25 de ani şi o femeie de 21 de ani, fără semne vizibile de leziuni corporale, suspectate de intoxicaţie de origine necunoscută", a spus ofiţerul de presă IP Hînceşti, Alina Vîrlan-Mititelu.

Duminică, Pavel a venit de sărbători acasă din Irlanda. A fost întâmpinat la aeroport de un prieten care e taximetrist în Hânceşti şi care l-a adus până acasă. Seara, cei doi împreună cu încă o tânără, dispecer la compania de taxi, au rămas acasă la Pavel, unde au stat de vorbă până târziu. Ultima dată, tinerii au răspuns la telefon luni noaptea, pe la ora 2:00.

La ora 21, tinerii au fost găsiţi morţi în casă de mama taximetristului, care era îngrijorată că fiul lipseşte atât de mult de acasă.

"Dimineaţa tata se scoală, dar el nu-i acasă. Telefonul suna, dar el nu răspundea. Peste un ceas sună iar, peste două, trei. Când se duce, fata ceea era moartă jos, feciorul era pe pat".

"În partea ceea la bucătărie erau două cadavre, pe podea erau una şi aşa, pe pat, parca era lunecat. Dar aşa, era ţapăn şi doamna era, eu tot am intrat aşa oleacă cu ochii, în altă camera era băiatul", a spus mătuşa unuia dintre tinerii decedaţi, Rita Cociu.

Medicii veniţi la faţa locului s-au simţit rău după ce au intrat în casă şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Echipa de lucrători medicali care a fost la faţa locului s-a adresat la spitalul raional Hânceşti cu acuze de cefalee, vertije şi slăbiciuni", a comunicat vicedirectorul Spitalului Raional Hânceşti, Petru Petcu.

Rudele spun că tinerii s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon de la centrala termică instalată în luna octombrie. De atunci, nimeni nu a locuit în casă. Cel care a montat-o ar fi sunat de mai multe ori să întrebe cum funcţionează. Martorii spun că tinerii erau îmbrăcaţi în haine groase.

"A venit cineva şi a pornit cazanul de gaz care era instalat oleacă mai înainte care l-a pornit să lucreze de aici. Atât suna şi întreba: cum acolo? totul bine?",  a spus mătuşa unuia dintre tinerii decedaţi, Rita Cociu.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai furnizorului de gaze din oraşul Hânceşti au ajuns la locul tragediei.

"Facem verificări la cazan să vedem dacă este scurgere de gaze", a menţionat şeful Interimar Serviciul Intervenţie IGSU, Iurii Erimei.

Pavel, una dintre victime, s-a întors din Irlanda pentru a petrece sărbătorile alături de rudele din ţară. Şi părinţii lui, aflaţi în străinătate, trebuiau să ajungă acasă în această săptămână. Tatăl munceşte în Irlanda, iar mama, în Marea Britanie. Acum se întorc să îşi înmormânteze copilul. Tânăra de 21 de ani care a murit are un copil mic.

După ce au aflat de tragedie, zeci de prieteni au venit să vadă ce s-a întâmplat.

"Coleg de clasă şi cumătru prieteni, colegi de muncă".

"Nu sunt băieţi de aceştia care să umble cu şîpuri multe, cu asta nu, eu îl ştiu, e băiat bun. O nenorocire foarte mare, trebuie atenţie mare cu gazul, tineretu trebuie să aibă în vedere, nu de izghit, trântit, tare acuratna", a spus mătuşa unuia dintre tinerii decedaţi.

Citeşte şi: Caz STRIGĂTOR LA CER în Hînceşti. Trei tineri, găsiţi morţi într-o casă (IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu