TRAGEDIA de la Drăsliceni. Ce spun părinţii şi vecinii fetelor găsite moarte în propia casă (VIDEO)

Embed:

Tragedie în satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Trei surori, cu vârsta de un an, doi şi patru ani, au murit noaptea trecută, intoxicate cu fum, din cauza unui incendiu. Ele au fost lăsate fără supraveghere.

Tragedia s-a produs joi noaptea, în jurul orei 23. În momentul izbucnirii incendiului, ambii părinți spun că erau la acest izvor, care se află la aproape jumătate de kilometru de casă. Când au revenit acasă, părinții şi-au găsit fetele fără suflare.

"Cea mai mare a dorit apă de la izvor. Era noaptea, m-am dus după apă cu soțul. A durat cinci minute", a spus mama copiilor.

"- Erați acasă în momentul producerii tragediei? - Nu eram acasă, noi am fost după apă, la izvor. - Și ați lăsat copiii singuri? - Da, pentru că nu este pentru prima dată. - Unde a izbucnit incendiul? - Pe "lijancă"", a declarat tatăl copiilor.

Bunica celor trei copii a rămas șocată de cele întâmplate.

"Atâta băiat am. Cum te-ai îndurat Doamne și le-ai luat. Întotdeauna eu veneam aici ca bunică și o ajutam. Nora este noră, dar eu veneam la nepoate și le vedeam și îi ajutam", a zis Ana Spânu, bunică.

Familia nu era în evidenţa asistentului social.

"Era o familie normală, nu s-au înregistrat incidente. Locuiau când la Ratuș, când aici. El era plecat des peste hotare, dar mama avea grijă de copii. O vedeam că spăla hăinuțe, covoare", a declarat asistentul social Daria Roşca.

Şi vecinii spun că familia Spânu era o familie obișnuită:

"Ei amândoi locuiesc. El a fost la Moscova și a venit de curând de la Moscova. A fost și a lucrat".

"Cică erau beți. Au fost în mahala".

Reprezentații Serviciului Situațiilor Excepționale spun că focul a izbucnit din cauza încălcării regulilor de exploatare a sobei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu