Tragedia de la Botanica riscă să se repete în orice clipă! O mansardă de la Ciocana îi bagă în sperieţi pe locatari (VIDEO)

Embed:

O mansardă a unui bloc din sectorul Ciocana provoacă spaimă locatarilor acestuia. Zeci de oameni trăiesc cu frica în sân, deoarece în orice moment în locuinţele lor poate izbucni un incendiu, din cauza firelor electrice neizolate. Oamenii spun că firma care a ridicat construcţia nu a executat până la urmă toate lucrările şi dau vina pe autorităţile Capitalei că au admis aceste încălcări.

O mansardă din strada Maria Drăgan din Capitală a fost dată în folosinţă încă la începutul anului trecut. Dar, până în prezent, firma care a construit mansarda nu a înlocuit contorul electric instalat provizoriu, care poate să provoace un incendiu.

Toţi locatarii de la această mansardă sunt conectaţi la contorul electric temporar. În orice moment există riscul să se producă un scurtcircuit. Mai mult, pe etaj nu este alarmă de incendiu sau stingător.

Reprezentanţii firmei de construcţie, despre care locatarii spun că nu şi-a îndeplinit angajamentele contractuale, sunt de negăsit.

"Nouă firma ne-au promis că o să fie şi apă şi lumină. Apa s-a deconectat din septembrie, până în decembrie, lumina în august se termină contractul", a spus o femeie.

"Pun frigiderul, mai pun microunda şi sare, e prea mult. Când s-au început toate problemele au plecat toţi la firmă, pe la Procuratură, peste tot şi nicăieri nimic", a zis o altă femeie.

Reprezentanţii preturii Ciocana dau vina pe locatarii mansardei, deşi autorităţile în construcţii au semnat actele de recepţie finală a lucrărilor.

"Noi le-am propus. Sau ei devin membri ai asociaţiei respective. Sau formează ei un grup de iniţiativă care poate merge şi să hotărască problema", a declarat pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan.

Şi reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale au depistat un şir de încălcări şi urmează să sesizeze Procuratura pentru a fi trase la răspundere persoanele responsabile. 21 de familii şi-au cumpărat apartamente la mansarda acestui bloc.

Publika.md aminteşte că acum o săptămână, un incendiu a mistuit mansarda unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei. În consecinţă, 28 de familii au rămas fără locuinţe. Serviciul Situaţiilor Excepţionale a creat o comisie specială pentru a stabili cauza incendiului. Niciun apartament nu era asigurat, iar pagubele materiale se ridică la peste zece milioane de lei. Potrivit pompierilor, focul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la panoul electric.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu