TRAGEDIA AVIATICĂ din Rusia. DETALII despre echipajul avionului prăbuşit. Rudele victimelor, devastate de durere (IMAGINI JALNICE)

Embed:

(UPDATE 12:17) Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a adresat omologului său rus Serghei Lavrov un mesaj de condoleanţe în legătură cu tragicul accident aviatic care a avut loc duminică în regiunea Moscovei, soldat cu multiple pierderi de vieţi omeneşti. În mesajul său, Ministrul Tudor Ulianovschi a exprimat sentimente de profundă compasiune şi solidaritate cu poporul rus şi a transmis condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor decedaţi.

(UPDATE 12:15) Președintele Parlamentului, Andrian Candu și preşedintele Igor Dodon au transmis condoleanţe rudelor victimelor. Șeful Legislativului a notat că această tragedie arată încă o dată că viața nu poate fi pe deplin planificată.

(UPDATE 08:40) Imagini aeriene lansate de Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia (EMERCOM), arată salvatorii care lucrează la scena accidentului din apropierea satului Argunovo, căutând dovezi care pot ajuta la stabilirea cauzei accidentului. 

Mai sus vedeţi imagini cu momentul prăbușirii avionului rusesc An-148.

Lista persoanelor care au decedat în accidentul aviatic:

1) Коболь В.

2) Славинская А.

3) Гамбарян С.

4) Губанов В.

5) Кузьмин О.

6) Алексеенко К.

7) Хохлова О.

8) Насырова Е.

9) Козупица А.

10) Клаеви У.

11) Усачев В.

12) Давыдова Е.

13) Громов И.

14) Булатова Л.

15) Сон У.

16) Кармалеев Б.

17) Панченко С.

18) Гаврилов С.

19) Владимир Н.

20) Севоян В.

21) Николаенко Л.

22) Ремарчук В.

23) Анохин В.

24) Анохина З.

25) Лиманов Е.

26) Калашник М.

27) Ципичко О.

28) Драгина М.

29) Курепов О.

30) Грачев А.

31) Бойкова Е.

32) Леонова О.

33) Сергошко А.

34) Толкачев И.

35) Коротков Е.

36) Ямаев Ю.

37) Гахраманов Н.

38) Ильинов Е.

39) Никитченко А.

40) Колодяжный А.

41) Красова Н.

42) Красова О.

43) Гаусс А.

44) Уразаева М.

45) Никитенкова Г.

46) Оставский И.

47) Момзикова К.

48) Киселева Е.

49) Назаров М.

50) Ведякина М.

51) Ведиборенко И.

52) Радчук И.

53) Акназаров Т.

54) Иванов В.

55) Толкачев В.

56) Толкачева Л.

57) Полетаев И.

58) Синицина Т.

59) Карпухин А.

60) Карпухина Т.

61) Долбин В.

62) Дмитренко Ю.

63) Гришова И.

64) Ковчуга Л.

65) Толмасова Д.

66) Мачнева С.

67) Александров И.

68) Тулькубаев Ф.

69) Мещерякова Н.

70) Нормантович А.

71) Лиманов Е.

(UPDATE 08:30) Tragedia i-a schimbat planurile președintelui rus, Vladimir Putin. El și-a amânat o vizită de lucru în Soci și a organizat o celulă de criză. Echipaje de salvare, elicoptere, dar şi mai mulţi oficiali, printre care Ministrul Transporturilor au ajuns la locul tragediei.

"Doar după ce vom cerceta cutiile negre și vom efectua toate investigaţiile necesare, vom putea vorbi despre cauzele tragediei. Acum, misiunea noastră este să oferim tot ajutorul rudelor victimelor acestui accident", a menţionat Maxim Sokolov, ministrul Transporturilor din Rusia.

"În acest moment, se efectuează lucrări pentru identificarea corpurilor neînsufleţite. Am organizat și un punct de păstrare a corpurilor", a declarat Serghei Kraevoi, viceministrul Sănătății din Rusia.

În apropiere de Moscova, acolo unde s-a prăbuşit aeronava, ninge puternic. Iar în aeroportul din Orsk, unde urma să aterizeze aparatul de tip AN-148, apropiaţii victimelor primesc ajutorul psihologilor și al medicilor. Nu le vine să creadă că cei dragi au urcat în cursa morţii.

Martorii spun că au auzit o bubuitură puternică: 

"Am văzut o explozie, cerul s-a luminat. A trecut un val puternic, de pe stație a căzut chiar zăpadă".

"Ne-am oprit și am văzut cum ceva luminos zboară, nu era clar ce se întâmplă. Avionul arunca scântei, parcă cineva a lansat focuri de artificii. După aceasta, a căzut și s-a produs o explozie puternică".

Ministerul de Externe de la Chişinău ţine legătura cu ambasada Moldovei de la Moscova pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni moldoveni. Iar preşedintele Igor Dodon a transmis condoleanţe rudelor victimelor.

(07:53) Pilotul avionului care s-a prăbuşit ieri în Rusia avea o experiență de zbor de peste 5.000 de ore, dintre care 2.800 pe avionul AN-148. Presa rusă scrie că şi copilotul îşi ştia bine treaba. Experienţa lui de zbor era de peste 800 de ore.   

Pozele celor doi, dar şi a însoțitoarei de bord au fost făcute publice. Aeronava prăbușită opera zboruri de aproape opt ani. Astfel de avioane au început să fie construite de Rusia şi Ucraina în anii '90. În total, cele două ţări au fabricat peste 40 de astfel de aparate de zbor. La începutul acestui an, construcţia lor a fost oprită.

Citeşte şi: PRIMELE IMAGINI de la locul unde s-a prăbuşit aeronava rusească cu 71 de oameni la bord

Presa rusă scrie că acesta este al doilea avion AN-48 care s-a prăbuşit până acum. Prima tragedie s-a produs în martie 2011, când o aeronavă a căzut în regiunea Belgorod, în timpul unui exerciţiu. Motivul producerii accidentului a fost o eroare de pilotaj.

La bordul avionului prăbuşit ieri se aflau 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Nimeni dintre ei nu au supravieţuit, iar operaţiunea de salvare a fost oficial încheiată. Cutiile negre ale aparatului de zbor au fost găsite, aşa că în  curând ar trebui să fie clare cauzele catastrofei aviatice. 

Amintim că avionul, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Aparatul de zbor a dispărut de pe radare la doar două minute după decolare.

Autorităţile au anunţat că printre victime se aflau şi trei copii de 17, 12 şi 5 ani. (Imagini cu victimele în galeria de mai sus).

Citeşte şi: MAEIE verifică dacă printre victimele accidentului aviatic din Rusia sunt şi cetăţeni moldoveni

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu