Traficul maritim prin strâmtoarea Kerci A FOST RELUAT. Porturile Mariupol şi Berdiansk, PARŢIAL DEBLOCATE

Embed:

Traficul maritim prin strâmtoarea Kerci a fost reluat, au anunţat autorităţile de la Kiev. Potrivit ministrului infrastructurii, porturile Mariupol şi Berdiansk au fost parţial deblocate datorită intervenţiei internaţionale.

Mai multe nave comerciale au ajuns în cele două puncte, din Marea Azov şi au plecat prin strâmtoarea Kerci spre Marea Neagră. Rusia susţine că nu a împiedicat niciodată circulaţia vaselor prin strâmtoare şi că singurele întârzieri ar fi fost provocate de... vremea rea.

Între timp, tensiunile ruso-ucrainene după incidentul din strâmtoarea Kerci, a preocupat şi România. Oficialii de la Bucureşti susţin că şi-ar dori rezolvarea conflictului pe cale diplomatică şi urmează să discute subiectul în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"Noi monitorizăm această situaţie în fiecare zi, sunt informat şi eu, dar comunicarea pe un astfel de subiect se face la nivel interinstituţional", a spus Gabriel Leş, ministrul român al Apărării Naţionale 

Iar CEDO a cerut Moscovei să acorde un tratament medical adecvat ostaticilor ucraineni. După incidentul produs acum 10 zilei, comunitatea internaţională a condamnat în termeni duri agresiunea Moscovei, când Garda de coastă rusă a deschis focul asupra celor trei nave ucrainene, pe care ulterior le-a sechestrat. 24 de marinari au fost luaţi ostatici şi acuzaţi de trecere ilegală a graniţei Rusiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu