TRAFICUL din toată țara, PARALIZAT. Transportatorii au protestat la Guvern

Embed:

Sute de rute şi-au suspendat activitatea, ca urmare a protestului organizat de transportatori. Aceştia şi-au sistat activitatea până la prânz şi au venit în faţa clădirii guvernului pentru a cere majorarea tarifelor pentru o călătorie. Timp de aproape două ore, cât şi-au spus păsul în faţa presei, nici un reprezentant al executivului nu a ieşit în faţa lor. 

Şoferii au oprit circulaţia rutelor regulate spre mai multe centre raionale, precum şi spre Capitală.

Cei peste 250 de participanţi ai protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale spun că nu pot oferi călătorilor condiţii mai bune, deoarece maşinile cu care sunt nevoiţi să circule au vârsta medie de peste 23 de ani, iar bani nu-s, pentru a investi în transport modern.

"După asta ei ne spun: schimbaţi condiţiile de confort al pasagerilor. Dar cum să le schimb dacă ei au prevăzut maşini de 25-30 de ani. Noi cu aşa vechituri şi lucrăm de fapt. Cu părere de rău, Ministerul Economiei nu este un regulator profesionist a ramurii transportului. Ei încearcă să creeze impresia că dacă populaţie va călători ieftin, asta şi înseamnă grija faţă de populaţie", a spus Oleg Alexa, preşedintele APOTA.

Protestatarii mai spun că tarifele de călătorie necesită să fie majorate, asta deoarece preţul combustibilului a crescut, în raport cu perioada în care a fost stabilit tariful de călătorie.

"Din 2006 nu a fost revăzut tariful, adică şi astăzi cu trei lei se circulă. Dacă în 94-95 preţul la motorină era 90 de bănuți şi noi duceam oamenii cu un leu, astăzi cunoaşteţi foarte bine ce preţuri avem", a zis Veaceslav Gaina, transportator.

De cealaltă parte, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a anunţat că se va discuta despre scumpiri doar atunci când pasagerilor li se vor oferi condiţii bune de transport. Cei de la Minister au anunţat că acum se lucrează la mai multe modificări la Codul Transporturilor Rutiere, iar administratorilor li s-a solicitat să se expună cu propuneri pentru a soluţiona problemele fluxului de călători.

PUBLIKA.MD amintește că ultimul protest al acestora a fost în data de 12 septembrie, tot în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar atunci au venit peste o sută de şoferi.

Astfel, pasagerii sunt rugaţi să se informeze despre modificările graficului rutelor.

PUTEȚI VEDEA LIVE TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CENTRU CAPITALEI:

 https://www.publika.md/camere/1

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu