Traficul aerian, dat peste cap din cauza ninsorilor. Zeci de zboruri, întârziate și anulate

Embed:

Nervi întinși la maxim pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde din cauza ninsorilor abundente, traficul aerian a fost dat peste cap. Peste 20 de curse din și spre Moldova vor ajunge mai târziu la destinație. Iar trei curse tur-retur au fost anulate: București - Chișinău, Bologna-Chişinău şi Frankfurt - Chişinău.

Potrivit reprezentanţilor aerogării, se înregistrează întârzieri la decolarea a două curse spre Bucureşti, dar şi la zboruri spre Londra, Kiev, Istanbul şi Veneţia. Pasagerii spre aceste destinaţii au fost anunţaţi că vor decola cu până la şase ore mai târziu decât era programat. Alte cinci curse din capitala Rusiei, din Viena, Bucureşti, Tel Aviv, la fel, înregistrează întârzieri.

Avionul din Londra care urma să aterizeze pe aeroportul Chişinău la ora 14.20 va ajune la ora 20.40. Potrivit meteorologilor, codul galben de ninsori se menţine şi astăzi.

"Eu mâine dimineaţă sunt la muncă. Cine îmi garantează postul meu de muncă?! Nimeni. Să aştept eu o săptămână, dar cine mă ţine pe mine o săptămână. Cine îmi ţine postul o săptămână?! Pe mine mă dă afara de la muncă".

"La 09:50 trebuia să zbor şi nu am zburat, şi sunt venită tocmai de la Briceni, şi trebuie să stau aici şi să aştept. Şi tot spune peste o oră, peste o oră şi nu este niciun rezultat nimic".

"Ne-am apropiat să întrebăm, dacă ni se reîntoarce banii. Nimeni nu ştie nimic, nu zice nimic. Dar trebuie să fim. Noi avem bilet tur-retur, iar dacă nu zburăm astăzi pierdem totul".

"Nu sunt indignată deloc. Eu înţeleg totul. Suntem oameni. Înţelegem anotimpul. Noi depindem de anotimp aşă că vom avea puţină răbdare şi vom zbura".

Directorul Aeroportului Internaţional Chişinău, Petru Jardan, a declarat că pistele sunt funcţionale, însă fiecare companie aeriană a decis dacă să opereze sau nu zboruri.

"Toată tehnica a fost antrenată. Pista, peronul şi căile de rulare au fost curăţate la timp. Compania de bază a aeroportului, compania, care deţine procentul cel mai mare din piaţă a efectuat toate zborurile conform planului de zbor pentru ziua de astăzi. Au fost careva mici reţineri, care au fost cauzate de vizibilitatea redusă din cauza ninsorii abundente şi eventual din cauza vitezei lateral a vântului", a declarat Petru Jardan, directorul Aeroportului Internaţional Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu