Traficanți de droguri, încătuşaţi. DETALII despre schema frauduloasă în care erau implicaţi moldoveni (VIDEO DIN MOMENTUL REŢINERII)

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 30-45 de ani, originari din raionul Căușeni, membrii unui grup infracțional, au fost reținuți, fiind suspectați de contrabandă cu droguri, precum și punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare. Bănuiţii sunt arestați pentru 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, pe 10 noiembrie, în scopul realizării planului infracţional, la indicația liderului grupării, un organizator împreună cu un curier, au plecat în Spania. Ulterior, aceștia au procurat 30 kg de haşiş pe care l-au ascuns în rezervorul pentru combustibil al unui automobil pentru al transporta spre Republica Moldova.

Pe 22 noiembrie, automobilul indicat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în rezultatul percheziţiei efectuate, în rezervorul pentru combustibil, au fost depistate şi ridicate 39 plăci cu haşiş (30 kg de hașiș), valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 3 milioane de lei.

Totodată, de către angajații PCCOCS și INI, în comun cu colegii din Federația Rusă a mai fost documentat un episod de circulație ilegală a drogurilor comise de către aceleași persoane. Drept urmare, în rezultatul transmiterii informațiilor organelor competente din Federația Rusă, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, iar în luna iulie 2017, au fost reținute mai multe persoane, totodată,  în urma perchezițiilor au fost ridicate 40 kg de hașiș, în sumă de aproximativ 4 mln lei.

Grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cît şi în afara ei.

Bănuiţii riscă până la 15 ani de puşcărie pentru punerea în circulație a drogurilor și până la 10 ani pentru contrabandă cu droguri.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu