Traficanţi de aur, prinşi de PCCOCS. Aplicau marcaj fals pe bijuterii ca să le vândă ilegal

Embed:

Aplicau marcaj fals pe bijuterii din aur şi argint ca să le vândă ilegal. Este vorba de membrii unei grupări infracţionale din Capitală, care au pus la punct o schemă de confecţionare şi comercializare a articolelor din metale preţioase şi pietre preţioase cu marcaj fals.

Procurorii PCCOCS au identificat mai multe case de amanet, ateliere de confecţionare implicate în această schemă ilicită, precum şi un atelier clandestin, amplasat în subsolul unei casei de locuit din municipiul Chişinău.

De asemenea, au fost efectuate 11 percheziţii la domiciliile, în automobilele şi oficiile persoanelor fizice şi juridice implicate, în rezultat fiind depistată o linie clandestină cu utilaj special pentru prelucrarea, confecţionarea articolelor din aur şi argint, articole din aur şi argint în asortiment, fără acte de provenienţă şi fără marcarea corespunzătoare, în proporţii deosebit de mari, pietre preţioase fără acte de provenienţă, mijloace băneşti necontabilizate în valoare totală de peste 400.000 de lei, înscrisuri de ciornă privind veniturile încasate, purtători de informaţii şi o armă pneumatică deţinută ilegal.

Articolele ridicate urmează a fi supuse examinării şi expertizării, în scopul stabilirii modalităţilor de marcare falsă şi a cuantumului exact al prejudiciului cauzat statului.

Bănuiţii riscă închisoare de la 5 la 10 ani, iar persoana juridică - amendă în mărime de la 10.000 la 13.000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu