"Traficanţi de arme" plătiţi cu 2.000 de euro de Sky News pentru un reportaj (VIDEO)

Actori sau infractori. Presupușii traficanți de arme din România, care apar într-un reportaj înregistrat de postul britanic de televiziune "Sky News", au fost ridicați de mascați în această dimineață. În timpul audierilor, suspecții au declarat că nu sunt infractori, ci au fost plătiți de un jurnalist să joace rolul unor traficanți de arme. Mai mult, jurnalistul britanic le-ar fi indicat chiar și ce ar trebui să spună. 

Dorința jurnaliștilor britanici de a realiza un reportaj despre traficul de arme în Europa a fost mare, așa că s-au pregătit din timp pentru asta. Călăuză le-a fost un român care lucrează în Marea Britanie și le-a făcut legătură jurnaliștilor cu presupușii infractori. Ajunși în România, au mers cu toţii într-o zonă muntoasă, unde au înregistrat reportajul. Potrivit suspecților, replicile au fost învățate din timp, iar pe toată durata înregistrării au trebuit să poarte cagule pe cap și geci de camuflaj. Pentru a juca rolul traficanților de arme, bărbații au primit câte două mii de euro de căciulă.

La rândul său, jurnalistul britanic a respins acuzațiile.

Acesta susține că românii i-au inspirat încredere și că nu au fost împotrivă să apară în reportaj. Și ambasadorul român în Marea Britanie a declarat că materialul "Sky News" este "o făcătură".

Toate persoanele care apar în materialul video, dar și călăuza au fost reținute de forțele de ordine pentru a clarifica situația.

La domiciliul suspecţilor au fost găsite doar câteva arme de vânătoare, care erau deținute legal. 

Au apărut primele imagini cu armele care aparțin presupușilor traficanți din reportajul Sky News. Armele de vănătoare ar fi fost deținute legal. Ele au fost aduse la DIICOT. 

Armele sunt de tip AK, una dintre arme este produsă în România, însă există o diferență foare mare între armele de asalt AK 47 și armele de vânătoare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu