Trafic naval blocat pe Dunăre: 257 de nave aşteaptă în porturi

Embed:

Traficul naval a fost blocat pe Dunăre. Din cauza nivelului extrem de scăzut al apei, aproximativ 300 de nave au fost ancorate în porturi. Potrivit oficialilor români, traficul va fi reluat după ce nivelul apei va creşte.

Cel mai mic nivel al apelor Dunării, din ultimii trei ani, se înregistrează zilele acestea. Aşa că mai multe nave au fost nevoite să-şi coboare ancora şi să aştepte în porturi.

"În acest moment, sunt aproximativ 257 de nave care nu pot să circule pe Dunăre, din cauza cotelor scăzute. Vorbim de un sector cuprins între zonele Zimnicea-Turnu Măgurele, unde avem nişte cote ale Dunării între 1.20-1.40, faţă de un minim de 2.50 metri, recomandat de Comisia Europeană", a explicat Mircea Staicu, şef adjunct Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România.

Oficialii români şi cei bulgari au convenit să remedieze situaţia şi să deblocheze traficul prin dragarea fundului apelor. Nivelul Dunării scade continuu, începând de sâmbătă, când a fost înregistrată o cotă de 2.5 metri în loc de nivelul normal de 3,8 metri. Dunărea este o linie importantă pentru exporturile de cereale din estul spre vestul Europei.

Pe aceeaşi temă