Trafic fără probleme în Orhei. Toate drumurile sunt practicabile

În orașul Orhei, circulația vehiculelor se desfășoară în condiții normale. Încă de la primele ore ale dimineții, au fost antrenate opt utilaje de deszăpezire care acționează pe străzile din oraș. Angajații Întreprinderii Muncipale “Servicii Comunal-Locative” vor lucra în continuu pentru a asigura un trafic fără probleme, notează orhei.md.

Primele au fost curățate drumurile principale, cele în pantă și care duc spre spitale, grădinițe, instituții de învățământ și publice importante.

Trotuarele cu trafic pietonal sporit sunt deszăpezite cu utilaje echipate cu perie. De asemenea, atât pe străzi, cât și pe trotuare acționează sărărițe care împrăștie material antiderapant (amestec de sare și nisip), pentru a evita formarea poleiului.

Totodată, pe străzile greu accesibile, precum C. Stamati, T. Ciobanu, Iachir, B. Glavan, Eliberării, Livezilor, Orheiul Vechi și străzile principale din sectorul Nistreană au fost amenajate grămezi cu material antiderapant, pe care șoferii și măturătorii îl vor putea utiliza în caz de necesitate.

Și în curțile blocurilor e agitație mare. Aproximativ 80 de muncitori înarmați cu lopeți asigură deszăpezirea. Prioritate au curțile unde locuiesc mai mulți bătrâni.

Reprezentanţii Primăriei Orhei îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudenţă, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde acţionează utilajele de deszăpezire.

În total, pentru acest sezon, autoritățile locale au cumpărat 600 de tone de material antiderapant pentru a asigura trafic fără dificultăți pe drumurile din Orhei. Reprezentanții Primăriei au încheiat contracte de chirie cu unii agenți economici, care le va pune la dispoziția drumarilor autospeciale în plus, dacă va fi nevoie.

Totodată, în condiții de iarnă grea, la deszpezirea străzilor vor fi antrenate și utilajele care aparțin întreprinderilor municipale din subordinea Primăriei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu