Trafic degajat în punctele de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe și Tudora-Starokazacie

Embed:

(UPDATE: 19:30) Circulație degajată prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt în așteptare pentru a intra în țară 20 de mijloace de transport.

Restul punctelor de trecere a frontierei activează în regim normal.

(UPDATE: 17:30) O coloană de 60 de mijloace de transport este formată la intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Rugăm călătorii să opteze pentru traversarea frontierei de est punctul de trecere Tudora-Starokazacie, care activează în regim normal. 

(UPDATE: 13:00) Sunt în așteptare, la traversarea frontierei prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe:
pe sensul de ieșire din țară - 15 autoturisme, 
pe sensul de intrare în țară - 35 de autovehicule.

Polițiștii de frontieră în permanență comunică cu participanții la traficul transfrontalier pentru informarea acestora despre situația din PTF. 

(UPDATE: 11:55) flux intensificat în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Sunt în așteptare, la traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară, în jur de 80 de mijloace de transport, iar pe sensul de intrare în țară s-a format o coloană de 30 de autovehicule. Sunt deschise trei benzi de circulație, două pe ieșire și una pentru intrarea în Republica Moldova. 

La fel, se circulă cu dificultate la ieșirea din țară prin punctul de trecere Tudora-Starokazacie, traseul ce leagă cele două puncte de trecere este blocat cu mijloace de transport, ceea ce condiționează formarea rândurilor și pe partea moldovenească.

Rugăm călătorilor întelegere și răbdare fata de situatia creată, la frontieră se lucrează la capacitate maxima pentru fluidizarea traficului transfrontalier.

”Menționez că se folosesc ambele sensuri de mers la procesarea ieșirilor atunci când nu sunt mașini la intrarea în țară, pentru a crește viteza de tranzit. S-a intensificat traficul încă de la orele 3 dimineața, după ce timp de 3 ore punctul de trecere nu a activat din cauza unei defecțiuni tehnice la baza de date a autorităților din Ucraina”, a declarat Raisa Novițchi, ofițer de presă, Poliția de Frontieră 

(UPDATE: 10:20) Se menține trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Sunt în așteptare, la traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară, în jur de 100 de mijloace de transport. Se permite doar ieșirea din Republica Moldova, fiind deschise trei benzi de circulație pe teritoriul PTF. Precizăm că punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe se află în construcție, fapt ce este în incapacitate de a procesa un număr mare de călători și vehicule. Se deplasează cu dificultate și prin punctul de trecere Tudora-Starokazacie, la fel este pus în aplicare - reversul, când din benzile de control de pe o direcție de deplasare sunt folosite pentru altă direcție, o acțiune menită să fluidizeze traficul transfrontalier.
Polițiștii de frontieră în permanență comunică cu participanții la traficul transfrontalier pentru informarea acestora despre situația din PTF. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

La ora actuală se atestă trafic intensiv în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind formată o coloană de 100 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. Precizăm că s-a intensificat traficul încă de la 03.00, după ce timp de trei ore punctul de trecere nu a activat din cauza unei probleme tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina.

Reprezentanții instituțiilor de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina lucrează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier. Totodată, circulație îngreunată în punctul de trecere Tudora-Starokazacie, traseul ce leagă cele două puncte de trecere este blocat cu mijloace de transport, ceea ce condiționează formarea rândurilor și pe partea moldovenească.
Rugăm călătorilor înțelegere și răbdare la situația creată.

Și-au reluat activitatea punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Amintim că acestea nu erau funcționale în ultimele cinci zile din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu