Trafic de ființe umane în Chișinău. Un bărbat a fost reținut pentru exploatarea sexuală a copiilor (VIDEO)

Embed:

Un bărbat a fost reținut în Chișinău pentru exploatarea sexuală a copiilor. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu colaboratorii Centrului pentru combaterea traficului de persoane au salvat un copil şi mai multe adulte, care erau supuse exploatării sexuale în municipiul Chișinău.

Individul care a săvârșit infracțiunea a fost recent eliberat dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă, unde a ispăşit pedeapsa pentru omor şi tâlhărie. Concubina acestuia în vârsta de 33 de ani a fost și ea complice infracțiunii. Aceştia, de la finele anului 2016 până în iunie 2017, au implicat o minoră cu vârsta de 14 ani şi 4 adulte, cu vârsta de la 19 până la 24 ani, în prostituţie.

Până la intervenția organelor de drept și reţinerea învinuiţilor, minora şi victimele adulte au fost obligate să presteze servicii sexuale mai multor bărbaţi.

Pentru a atrage mai mulţi clienţi, învinuiţii au plasat anunțurile pe o pagina web, cu pozele victimelor, din conţinutul cărora rezulta că minorele prestează servicii sexuale contra plată. Prețul pentru serviciile sexuale varia între sumele de 600-700 de lei pentru o oră.

Serviciile sexuale au fost prestate de către persoanele în apartamentul închiriat pentru acest scop.

În prezent învinuiţii sunt în stare de arest, iar de către organul de urmărire penală se întreprind măsuri în vederea identificării și altor victime posibile, precum și în vederea identificării și tragerii la răspunderea penală a persoanelor care cu bună știință au întreținut rapoarte sexuale cu minore.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, învinuiţii riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani ori detenţie pe viață.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu