Tradiționala bătaie cu roșii de la festivalul Tomatina din Spania. S-au murat în suc de roşii şi tomate coapte (VIDEO)

Embed:

În satul Bunol din Spania a avut loc celebrul festival "Tomatina". Mii de oameni au luat parte la tradiţionala bătaie cu roşii care se organizează în fiecare an, în ultima zi de miercuri din august. Peste 120 de tone de legume au fost puse la dispoziţia participanţilor.

Localitatea Bunol a fost neîncăpătoare pe durata evenimentului. Turiştii din toată Spania, dar şi din străinătate au participat la bătălia care a durat o oră.

Din remorcile pline au fost aruncate roşii în toate părţile, moment în care a început marea distracţie.

Pentru că spaţiul este mic, au luat parte doar 22 de mii de persoane ce au reuşit să cumpere bilete. Bătălia are câteva reguli simple: participanţii nu au voie să arunce cu sticle sau alte obiecte periculoase, trebuie să-şi ia ochelari de înot, deoarece sucul de roşii este sărat, şi, mai ales, să nu uite să zdrobească roşiile înainte să le arunce, pentru a nu provoca vânătăi adversarilor.

Tradiţia a început în 1945, când un grup de tineri din Bunol s-au luat la bătaie cu legumele expuse pe o tarabă din piaţa centrală. Anul următor, ei şi-au dat întâlnire pentru o nouă rundă, dar de data asta şi-au adus roşiile de acasă. În 2002, autorităţile spaniole au inclus festivalul pe lista atracţiilor turistice internaţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu