Tradiţiile lor la noi. Unii chişinăuieni l-au sărbătorit pe Sfântul Patrick

Embed:

Sute de oameni s-au adunat noaptea trecută în cluburile din Chişionău pentru a marca Ziua Sfântului Patrick, sărbătorită cu mare fast în Irlanda.

Tinerii s-au delectat cu bucate alese şi au dansat pe ritmurile muzicii irlandeze. Surpriza serii a fost berea verde, prima halbă fiind oferită gratuit tuturor oaspeţilor: 

"Prepararea acestei beri este ţinută în secret. Reţeta este transmisă din generaţie în generaţie."

"Noi servim bere verde, una gratuită la intrare. Din an în an e mai bine şi mai frumos. Tot mai mulţi oaspeţi. Avem diferiţi oaspeţi precum irlandezi, americani."

Culoarea asociată Sfântului Patrick este verdele, culoarea simbol a Irlandei. Din acest motiv, tinerii s-au îmbrăcat în haine verzi şi şi-au pus în piept trifoi şi alte accesorii: 

"Sfântul Patrick este o sărbătoare naţională marcată în Irlanda. Totul devine verde, începând de la bere, haine, accesorii şi mâncare. În Irlanda şi apele sunt colorate în verde."

"Sunt bucuros că evenimentul este celebrat şi la noi în Moldova. Poţi să vii într-un local şi să te distrezi ascultând muzică irlandeză, să bei bere verde."

Sfântul Patrick s-a născut în secolul al IV-lea în sudul Marii Britanii şi este considerat iniţiatorul procesului de creştinizare a irlandezilor.

Ziua Sfântului Patrik a fost sărbătorită pentru prima dată în Irlanda în secolul X. Sărbătoarea a ajuns să fie marcată la nivel global în anii 90 ai secolului trecut, atunci când a început să fie organizat şi vestitul festival din Dublin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu