Tradițiile de Bobotează, respectate în Rusia și Ucraina. Oamenii s-au scufundat în apă în timp ce afară erau -49 de grade

Embed:

Tradiția scăldatului de Bobotează fost respectată şi anul acesta în Rusia și Ucraina, iar oamenii au făcut cozi la copci, chiar dacă în unele regiuni termometrele arătau minus 50 de grade.

În pofida gerului, aproape 100 de mii de oameni din Moscova au participat la slujba religioasă. Credincioşii au respectat tradiția de Bobotează şi, după ce apa a fost sfinţită, s-au scăldat.

CITEŞTE ŞI: VIRAL PE INTERNET. Vladimir Putin s-a scufundat în apa îngheţată a lacului Seliger de Bobotează (FOTO/VIDEO)

Printre temerari a fost şi Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin, care are 65 de ani, s-a scufundat în lacul Seliger din nord-vestul Rusiei.

Cei mai curajoși au fost locuitorii regiunii Iakutia, care s-au scufundat în apă în timp ce afară erau 49 de grade cu minus.

Și ucrainenii au sărbătorit Boboteaza. La Kiev, sute de oameni au plonjat în apele reci ale râulurilor şi lacurilor, în timp ce temperatura aerului era minus 9 grade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu