Tradiţii respectate cu sfinţenie la Corpaci. Locuitorii au sărbătorit hramul satului, alături de musafiri din toată ţara

Embed:

Locuitorii din Corpaci, raionul Edineţ sărbătoresc astăzi Ziua satului. La sărbătoare au venit musafiri din toată ţara, dar şi din România. Aşa că localnicii au pregătit de cu zori bucate alese, au amenajat o expoziţie tradiţională de toată frumuseţea şi s-au prins în hora mare. Oaspeţii spun că evenimentul este unul memorabil.

La cea de-a şasea serbare a satului Corpaci, înfiinţat în anul 1474, s-au adunat oaspeţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste Prut, din judeţul Botoşani.

"Mergem cu un program artistic foarte frumos, cultural artistic, datorită faptului că dorim să păstrăm şi să promovăm cultura populară, meşteşugăritul şi tot ce este bun care cumva a fost uitat", a spus primarul satului Corpaci, Veaceslav Buga. 

Meşterii populari au scos în văzul tuturor obiecte de valoare istorică pentru a promova localitatea, obiceiurile şi tradiţiile locale.

Iar gospodinele şi-au etalat bucatele pregătite, din care s-au delectat toţi cei prezenţi la sărbătoare.

În memoria victimelor deportărilor a fost dezvelită şi sfinţită o piatră comemorativă în scuarul primăriei din localitate.

Localnicii spun că aşteaptă cu emoţii Ziua Satului, sărbătorită la sfârşitul verii, mai ales că cei plecaţi din localitate revin acasă.

În satul Corpaci locuiesc aproape 1.300 de oameni. Localitatea este cunoscută pentru recoltele bogate de cereale şi leguminoase, dar şi datorită tradiţiilor păstrate din strămoşi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu