Tradiții neobișnuite după Revelion pe care europenii le respectă cu sfințenie

Embed:
Europenii respectă cu stricteţe o metodă revigorantă după Crăciun şi Revelion. Nu cu zeamă, cum fac moldovenii, dar în apele reci ale mării sau ale râurilor. Olandezii s-au băgat în Marea Nordului îmbrăcaţi în costume de baie şi cu căciuli de Moş Crăciun pe cap. Tradiţia, care datează încă din anii 60, a fost respectată şi acum de 10 mii de oameni.

"E fantastic! Prima zi din ianuarie este grea atât pentru cei care au sărbătorit, cât şi pentru cei care nu au făcut nimic. Petrecerea asta este tocmai potrivită şi recomand tuturor. Marea este fantastică."

Au sfidat frigul şi germanii din Berlin, care s-au scăldat în Lacul Oranke.

Înotătorii susţin că băile pe timp de iarnă sunt benefice pentru sănătate.

"Atunci când sunt întrebată de ce fac asta răspund că este ceva grozav şi îmi place să fiu puţin nebunatică. Plus că face bine sănătăţii. Nu am fost bolnavă de mulţi ani."

"A fost foarte rece. E prima dată când particip la baia de după Revelion, aici, la Berlin."

La Roma, patru bărbaţi au sărit de pe un pod în râul Tiber, pentru a respecta o tradiţii care datează de decenii.

"Scufundarea nu este nici prea dificilă, dar nici foarte uşoară. Singura problemă este înălţimea de 15 metri de la care sărim."

Scufundările în râul Tiber, în zilele de după Revelion a loc din 1946. După o perioadă, italienii au renunţat la această practică până în 1989, când a fost reluată de un grup de scafandri.
loading...

Lasă un comentariu