Tradiţie respectată cu sfinţenie. Festivalul Tulburel 2017 a adunat zeci de doritori de a gusta vinuri noi

Embed:

Moldovenii dau cep la butoaie. De mii de ani, tradiţia este respectată cu sfinţenie. Vinurile noi care tocmai au fost scurse din teascuri pot fi deja degustate la Festivalul Tulburel 2017, care a fost inaugurat astăzi în Capitală.

După o săptămână de muncă, oamenii au venit să guste din primul tulburel.

"Am luat o sticlă de tulburel alb, de probă, acuş vom cumpăra ceva de mâncare şi vom începe să degustăm."

"E super aici, totul e gustos. Ne este frică de tulburel, dar e o băutură bună."

"Este foarte gustos tulburelul. Ne bucurăm de această sărbătoare din Moldova. – Cum vă par preţurile? – Accesibile."

"Ridică dispoziţia."

Pentru a răspunde cerinţelor vizitatorilor, antreprenorii au adus la festival cu cel mai proaspăt vin. Un pahar costă cinci lei, iar un litru - 20.

"Tulburelul nostru se prepară foarte simplu, din suc de struguri. Este proaspăt, must, care abia a început să se fermenteze. Este un produs unic."

"Facem tulburel, după asta servim vin."

Pe lângă vin proaspăt, petrecăreţii au parte şi de bucate alese. La mare căutare a fost frigăruiul. O sută de grame de carne friptă costă de la 40 de lei în sus.

Festivalul "Tulburel" a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediţie şi va dura până duminică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu