Tractoare pe plaja din preajma lacului din Parcul Valea Morilor. Vezi ce se întâmplă (FOTO)

Au început lucrările de curățare și igienizare a plajei din preajma lacului din Parcul Valea Morilor. Într-un comunicat emis de către Primăria municipiului Chișinău se menţionează că pentru igienizarea plajei sunt utilizate metode ecologice, pulverizare mecanizată cu soluție dezinfectantă. Substanţa utilizată este total inofensivă pentru floră și faună. Prin aceeași metodă va dezinfectată și apa lacului.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de igienizare a întregii suprafețe de plajă, prin colectarea tuturor deșeurilor din zonă.

Potrivit lui Serghei Carp, șef al Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, prin aceste lucrări, municipalitatea are ca scop deschiderea zonei de agrement pentru plajă și scăldat. Tehnologia respectivă va fi folosită și pentru curățarea apei din lac, dar și a plajei din Parcul La Izvor, precum și pe spațiile verzi.

Totodată, Centrul de Sănătate Publică Chișinău a prelevat probe de nisip și apă, înainte de aplicarea soluției dezinfectante, procedura urmând a fi repetată după 10 zile de prelucrarea plajei, pentru a demonstra documental, efectul măsurii utilizate de administrația publică locală vizavi de inofensivitatea zonei de odihnă.  

Primăria Chișinău menționează că, recent, pe fundul lacului din Parcul Valea Morilor, în zona de plajă, au fost puse în funcțiune 16 sisteme de oxigenarea a apei. Tehnologia funcționează prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adâncime la suprafață. Mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peştilor.

Lasă un comentariu