Toyota va investi 500 milioane de dolari în Uber. Va dezvolta o mașină autonomă, fără șofer

Toyota va investi 500 milioane de dolari în Uber, la o evaluare de $72+ miliarde, mai mare decât cea la care a investit Softbank. Cele două companii vor dezvolta împreună un proiect de mașină autonomă, fără șofer.

Reprezentanții niponilor au declarat că investiția are ca scop „producția în masă” de mașini autonome ce vor face parte din flota serviciului de ride-sharing Uberși este văzută ca o metodă prin care ambele companii să recupereze terenul pierdut în fața principalilor rivali din piața mașinilor autonome.

Conform unei declarații de presă a celor două companii, tehnologia pentru mașini autonome a ambelor companii va fi folosită în mașini create special pentru acest lucru de cei de la Toyota. A fost confirmat până acum faptul că mașinile folosite pentru noile vehicule autonome vor avea la bază modelul Sienna Minivan al celor de la Toyota, iar primele teste vor începe în 2021.

Shigeki Tomoyama, vice-președintele Toyota a declarat:

„Această înțelegere și investiție marchează o etapă importantă din tranformarea noastră într-o companie de mobilitate, deoarece ne ajută să oferim o cale sigură de dezvoltare a serviciilor de ride-sharing.”

Atât Toyota cât și Uber au pierdut teren în domeniul dezvoltării tehnologiei mașinilor autonome,în timp ce companii precum Waimo, deținută de Alphabet, au „ieșit la rampă”, scrie a1.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu