Toyota Prius C - 120.000 de unităţi comandate în doar două luni

Toyota Prius C, derivatul compact al hibridului popular, se vinde extrem de bine în Japonia. În doar o lună şi jumătate, Toyota a primit 120.000 de comenzi, deşi se aştepta doar la 12.000.

Faptul că Prius este deja un best-seller în Japonia nu mai este o surpriză pentru nimeni. Faptul că derivatul compact Prius C are toate şansele să devină şi el un model extrem de popular este însă o adevărată surpriză. Se pare că publicul japonez a primit foarte bine noul hibrid, cererea depăşind de zece ori previziunile făcute de oficiali.

Mai exact, Toyota prognoza 12.000 de unităţi vândute în fiecare lună. Socoteala nu s-a potrivit şi, la o lună şi jumătate de la lansare (26 decembrie), Prius C totalizează deja 120.000 de comenzi. În aceste condiţii, un client al compactului hibrid îşi va primi exemplarul abia în luna iulie a acestui an.

Deşi pare ciudat, cererea foarte mare ar putea afecta rezultatele Toyota în SUA, o piaţă extrem de importantă pentru constructorul japonez. Surse neoficiale susţin că debutul pe piaţa americană, programat în luna martie, ar putea fi amânat.

Pentru a putea face faţă comenzilor, Toyota intenţionează să crească producţia anuală a modelului Prius C de la 240.000 la 320.000 de unităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu