"Totul se va prăbuși". Opt familii care locuiesc într-un bloc de pe strada Columna se tem că vor rămâne fără case

Embed:
Trăiesc cu frica că într-o bună zi se pot pomeni pe drumuri. Este vorba despre opt familii care locuiesc într-un bloc de pe strada Columna din Capitală. În apartamentele lor tavanul şi pereţii sunt crăpaţi, iar subsolurile sunt inundate de fiecare dată când plouă.

Andrei Sulima locuiește în acest bloc de 33 de ani. El spune că problemele au început să apară din anul 2000. Bărbatului îi este frică că într-o zi va rămâne fără acoperiș deasupra capului.

"Totul se va prăbuși în curând peste noi. Ne vom uita afară prin crăpături. În curând vom vedea și cerul prin această gaură", a spus Andrei Sulima.

Nu doar crăpăturile le dau bătăi de cap oamenilor, dar şi mucegaiul care s-a instalat în locuinţe.

"Când plouă, toată apa intră în apartament. Pereții erau cu mucegai. Am fost nevoiți să-i prelucrăm cu anumite soluții și să așteptăm să se usuce. În aceste condiții este foarte greu să trăiești", a menţionat Svetlana Sacar, locatară.

"Noi în fiecare an schimbăm podeaua, schimbăm tapetele, spălăm cu diverse soluții, dar mucegaiul persistă. El este periculos pentru copii, pentru noi. Nu știm ce să mai facem", a explicat Olga Straevici, locatară.

Blocul se află în gestiunea Întreprinderii Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ numărul 14. Oamenii spun că s-au adresat de nenumărate ori la responsabilii de aici, dar nu au fost auziți.

"A fost un reprezentant al întreprinderii, dar ne-a spus că oricum răspunsul va fi negativ. A spus că nu sunt bani pentru reparații şi, dacă aveţi nevoie, să vă faceţi singuri reparaţii", a subliniat Olga Straevici, locatară.

Contactat de Publika TV, directorul întreprinderii Gheorghe Pâslari a declarat că luni va veni cu o reacție în acest caz.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu